Menu

Inschrijfvoorwaarden

Wil jij serieus werk maken van een professionele cabaretcarrière? Dan is het Leids Cabaret Festival echt iets voor jou! Het Leids Cabaret Festival is de springplank naar succes in de theaterwereld.

Vanaf 1 september 2024 kun jij je inschrijven voor het Leids Cabaret Festival (LCF) 2025! Dit is dé kans om jouw cabaret- of comedycarrière naar een hoger niveau te tillen.

Tijdens het workshopweekend en het Leids Cabaret Festival zelf krijg je volop persoonlijke begeleiding in een veilige, warme omgeving. We begeleiden je daarbij naar de eerste (of vervolg-) stappen richting je professionele carrière. Ook werken we nauw samen met Bunker Theaterzaken, hét cabaret impresariaat van Nederland. Zij zorgen na het festival voor een fantastische finalistentournee langs ongeveer 40 theaters door heel Nederland!

Deelname aan het LCF biedt jou als startende cabaretier een unieke en waardevolle ervaring die je carrière een enorme boost kan geven. Dus... schop het tot de finale en doe mee met de finalistentournee!

Kortom, de finale van het Leids Cabaret Festival halen en meedoen aan de finalistentournee biedt jou als jonge cabaretier een breed scala aan voordelen die essentieel zijn voor je professionele ontwikkeling. Het is een onvergetelijke ervaring die jou niet alleen als artiest, maar ook als persoon laat groeien.

Dus grijp deze kans, lees onderstaande inschrijfvoorwaarden goed door, en meld je aan voor het LCF!

Inschrijfvoorwaarden

 1. Bij je inschrijving vragen we je een video in te sturen van minimaal 15 minuten met het materiaal dat je bij LCF wilt presenteren. Het hoeft geen professionele opname te zijn, maar zorg ervoor dat je duidelijk laat zien wat je in huis hebt en dat het geluid van de video voldoende is. Of je nu een optreden op een open podium filmt of vanuit je huiskamer, wij willen zien wat jij te bieden hebt.

 2. Uit alle ingestuurde video’s worden ongeveer 18 deelnemers geselecteerd die doorgaan naar de audities. Deze audities vinden plaats in januari 2025. Uiterlijk half december hoor je per mail of je bent geselecteerd.

 3. LET OP: Als auditant van LCF moet je beschikbaar zijn in Leiden tijdens:

  • De auditiedagen (zondag 12 en zondag 19 januari 2025)
  • Het workshopweekend (zaterdag 25 en zondag 26 januari 2025)
  • Alle festivaldagen (van voorronden t/m finaleavond: 10, 11, 13 en 15 februari 2025)
  • De gehele finalistentournee (zie: https://leidscabaretfestival.nl/agenda)
 4. Heb je eerder meegedaan aan het LCF?
  Als je minder dan drie edities geleden mee hebt gedaan met het festival (lees: je hebt het tot de voorronden - óf verder - geschopt), dan mag je je niet inschrijven, tenzij je programma volledig anders is of je act een andere samenstelling (bijvoorbeeld van solo naar duo) heeft. Dit doen we zodat je kunt laten zien welke groei je hebt doorgemaakt.

 5. Heb je eerder meegedaan aan andere cabaretfestivals?
  Een cabaretfestival biedt jou als beginnende theatermaker/comedian de kans om enorm te groeien. We raden je dan ook van harte aan om óók bij andere festivals te kijken of om mee te doen. We raden je echter af om tegelijkertijd met meerdere festivals mee te doen. Niet alleen omdat de speellijsten (en daardoor je beschikbaarheid) kunnen overlappen, maar zeker ook omdat een traject heel intensief is en om commitment vraagt. We raden je daarbij uiteraard aan om voor het Leids Cabaret Festival te kiezen. 😉

 6. Voorafgaand aan het LCF mag je geen volledige theatertournee geboekt hebben.
  Een heel belangrijk punt van de inschrijfvoorwaarden is dat je tijdens je deelname aan LCF en de finalistentournee geen tournee gepland mag hebben voor het daaropvolgende theaterseizoen.

Goed, genoeg regeltjes.
Tijd voor plezier!

Ben je er klaar voor je carrière een vliegende start te geven? Schrijf je in voor het Leids Cabaret Festival 2025 en laat zien wat je in huis hebt! Meld je aan via https://leidscabaretfestival.nl/deelnemen.

Voordelen meedoen aan het Leids Cabaret Festival

Podiumervaring in verschillende theaters
Tijdens de finalistentournee krijg je de kans om op te treden in diverse theaters door heel Nederland. Deze verscheidenheid aan podia (groot, klein, stedelijke, regionale, monumentale theaters of juist gloednieuwe gebouwen) helpt je om je aan te passen aan verschillende podia en publiekstypes. Het opdoen van ervaring in uiteenlopende omgevingen maakt jou een veelzijdige artiest.

Professionele groeimogelijkheden
Elke voorstelling tijdens de tournee is een leermoment. Je krijgt de mogelijkheid om je materiaal voortdurend te verfijnen op basis van directe feedback van het publiek en de ervaringen van je mede-finalisten. Dit leerproces is essentieel voor jouw groei als theatermaker.

Netwerkmogelijkheden
Door deel te nemen aan de tournee ontmoet je andere cabaretiers, theaterprofessionals, theaterprogrammeurs en impresario's. Dit netwerk kan je waardevolle contacten opleveren die belangrijk zijn voor je toekomstige carrière. Samen optreden met andere getalenteerde artiesten creëert ook kansen voor samenwerking en kruisbestuiving van ideeën.

Vergroten van je bekendheid
Optreden in verschillende steden en regio's betekent dat je jezelf en je werk aan een breder publiek kunt presenteren. Dit vergroot je bekendheid en kan leiden tot een groeiende fanbase. Het is een geweldige manier om naam te maken in de cabaretwereld.

Feedback van steeds verschillend publiek
Elk optreden is een kans om te zien hoe verschillende publieksgroepen reageren op jouw materiaal. Deze feedback is van onschatbare waarde omdat het je inzicht geeft in wat wel en niet werkt, waardoor je je optredens kunt verbeteren en aanscherpen.

Boost je zelfvertrouwen
Met het maken van vlieguren, zoals herhaaldelijk optreden voor een live publiek, bouw je verder aan je zelfvertrouwen. Door elke keer weer het podium te betreden, word je steeds zekerder van jezelf en je materiaal. Dit zelfvertrouwen is cruciaal voor je verdere ontwikkeling als artiest.

Publiciteit en exposure
Deelname aan het Leids Cabaret Festival, aan de finale én aan de finalistentournee zorgt vaak voor extra publiciteit. Dit kan via lokale media, theaterprogramma's en sociale media. Deze exposure helpt je om jezelf te profileren en je carrière een boost te geven.

Op de hoogte blijven!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Of volg ons op