Menu

Aanmelden LCF 2023!

YES! Het is mogelijk om je aan te melden voor het Leids Cabaret Festival 2023! Welke stappen je moet ondernemen leggen we hieronder aan je uit. Ook vertellen we je meer over het verloop van het festival (de audities, het workshopweekend en de festivalweek in de Leidse Schouwburg).

Wat moet je doen? Hoe gaat het in zijn werk? GEEN PANIEK!
Rustig, calm down. We leggen het je uit.

Stap 1: controleer eerst of je alle dagen beschikbaar bent (zie agenda)
Is het antwoord JA? Ga dan verder naar Stap 2.

Stap 2: schrijf je in via deze link - je ontvangt van ons een aanmeldingsformulier en achtergrondinformatie over wat je precies moet doen om je aan te melden.

Stap 3: load alle gevraagde info vóór 31 december up via de dropboxlink die je toegestuurd krijgt.
Je aanmelding is pas compleet als je alles hebt aangeleverd. Naar aanleiding van jouw filmpje & aanmeldingsformulier maken wij een selectie van deelnemers die mee mogen doen met de audities.

(Stap 4: zet een kopje thee, ontspan en wacht rustig af. De selectie vindt plaats na 1 januari 2020)

VERGEET VOORAL DUS NIET OM HIER TE KLIKKEN & ONTVANG MEER INFO OVER DEELNEMEN AAN HET FESTIVAL!

Nog even in het kort
Je kunt je aanmelden tot 31 december 2022, door het insturen van een filmpje en het aanmeldingsformulier. Wij maken uit alle inzendingen vervolgens een selectie van de auditanten. De audities zijn op 15 & 22 januari 2023, in Galerie Café de Leidse Lente in Leiden. Van de auditanten selecteren wij acht deelnemers die mee mogen doen aan het festival in de Leidse Schouwburg. Eerst sluiten we ons het weekend van 28 en 29 januari op in Leiden met deelnemers, organisatie & vier topregisseurs om tijdens het workshopweekend te werken aan het fine tunen van de programma's.

Festival
Van maandag 6 t/m zaterdag 11 februari is het Leids Cabaret Festival, in de Leidse Schouwburg, met een onafhankelijke jury. Op de maandag & dinsdag van het festival (de voorronden) spelen elke avond vier deelnemers. Dinsdag sluiten we af met een gastoptreden en natuurlijk de juryuitslag: vijf van de acht deelnemers gaan door naar de halve finale op donderdag.
Donderdag spelen de vijf deelnemers opnieuw hun programma. Vervolgens is er een gastoptreden en de juryuitslag: welke drie deelnemers gaan door naar de finale?
Op zaterdag is de finale: de finalisten spelen voor de derde keer hun programma en halen alles uit de kast om de jury te overtuigen. Tijdens de pauze bepaalt het publiek de publieksprijswinnaar en tijdens het gastoptreden kiest de jury de juryprijswinnaar. Na afloop van het gastoptreden worden de prijzen uitgereikt: vergezeld door pers en fotografen en afgesloten met een waanzinnig feest.

Finalistentour
Vanaf begin maart start de finalistentour met ruim 40 voorstellingen door het hele land, in volle (doch kleine) theaterzalen.

Gepubliceerd op

Op de hoogte blijven?

Of volg ons op