Menu

Jasper van der Veen winnaar Leids Cabaret Festival 2019

And the winner is... Jasper van der Veen!

Jasper van der Veen is de winnaar van de jury- en publieksprijs van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2019. Het duo Vlamousse kreeg de studentenprijs.

Zaterdagavond 16 februari kwam Jasper van der Veen als grote winnaar van de juryprijs uit de bus. Uit handen van jurywoordvoerder Lieke Jordens ontving hij de prijs. Dolf Jansen, de presentator van de avond, maakte de publieksprijs bekend. Ook deze ging naar Jasper van der Veen. De studentenprijs is gewonnen door het duo Vlamousse (Maya van As en Brigitte van Bakel). Zij ontvingen de prijs uit handen van woordvoerder Camilla de Koning.

Finalistentour

De drie finalisten van het festival gaan van maart t/m begin juni met de Finalistentour langs ruim 40 Nederlandse theaters waar zij de finale avond integraal over doen.

Finalisten 2019

De finalisten van 2019 zijn:
Gavin Reijnders
Jasper van der Veen
Senne Guns

Vakjury

De vakjury bestond dit jaar uit Erik Vermeulen (redacteur theater, muziek, culinair bij DWDD), Lieke Jordens (programmeur Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw de Veereniging), Joy Kreiken (assistent programmeur Zwolse Theaters) en Steven Peters (dramaturg en voormalig programmeur Stadsschouwburg Utrecht).

Studentenjury

De studentenprijs werd uitgereikt door de studentenjury: Imme van der Leij (L.S.V. Minerva), Camilla de Koning (A.L.S.V. Quintus), Willeke Deddens (L.V.V.S. Augustinus) en Eline Donkersloot (SSR-Leiden) en is mede mogelijk gemaakt door Leidenaar Jochem Myjer (‘Meijers van Myjer’).

Gepubliceerd op

Op de hoogte blijven?

Of volg ons op