Menu

Beste comedy's van het LIFF 2018

Aanstaande vrijdag 2 november gaat de dertiende editie van het Leiden International Film Festival 2018 van start. 10 dagen vol premières, bijzondere filmevents, feestjes en meer...

Van 2 - 11 november vindt het Leiden International Film Festival 2018 plaats in Leiden. Het festival selecteert (voor)premières, nieuwe arthousefilms en onbekendere kleine films met het doel deze toegang te bieden tot de Europese markt. Star Wars hoofdrolspeler John Boyega brak bijvoorbeeld in Leiden een jaar voor zijn internationale doorbraak door met competitiefilm Imperial Dreams.
Om de leukste en grappigste films niet te misschien hebben wij alvast een selectie voor je gemaakt.

Damsel
De welgestelde pionier Samuel Alabaster (Robert Pattinson) doorkruist het Wilde Westen in achtervolging van zijn ware liefde Penelope (Mia Wasikowska), vergezeld door een veelal dronken priester en zijn miniatuurpaard Butterscotch. Wat voor hem een simpel liefdesverhaal had moeten worden verandert al snel in een bizar, komisch en soms gewelddadig misverstand. Een nieuwe kijk op westerns!

Smuggling Hendrix
Deze heerlijke, visueel intelligente komedie laat zien hoe absurd politiek kan zijn als Yiannis zijn ontsnapte hond vanuit het Turkse deel van Cyprus moet terug zien te smokkelen naar het Griekse, omdat mensen wel de ‘Buffer Zone’ mogen oversteken, maar dieren niet. Een knappe mix van actueel drama en vrolijke lichtvoetigheid, met prachtige beelden van het eiland. Winnaar van de prijs voor Beste Buitenlandse Film op het Tribeca Film Festival.

Heavy Trip
Met zijn beste vrienden deelt outsider Turo één grote passie: zijn heavy metal band ‘Impaled Rektum’. Het enige probleem is dat ze nu al twaalf jaar samen spelen zonder ooit voor publiek opgetreden te hebben. Gelukkig weet drummer Jynkky de band te overtuigen naar hét metal festival van Noorwegen te reizen om hun dromen werkelijkheid te maken. Volg de Finse band op hun bizarre reis met een gestolen busje, een lijkkist, schreeuwende metal en heel veel rendieren.

Panic Attack
Deze krankzinnige en tragische komedie laat maar al te goed zien hoe eenvoudig onze wereld plotseling in elkaar kan storten. Een echtpaar zit naast ‘s werelds irritantste medepassagier, een hoogzwangere bruid is helemaal in de ban van haar perfecte huwelijksdag en al even perfecte bevalling en een succesvolle auteur van begin veertig hoort haar biologische klok iets te hard tikken. Zeven verhalen die elk op hun eigen manier ontsporen. Aanrader voor liefhebbers van Wild Tales, Burn After Reading en valium.

Au Poste!
De koning van het absurdisme, Quentin Dupieux (Rubber, Wrong en Reality), is terug op het LIFF met Au Poste!, een cocktail van misverstanden en surrealistische wendingen. De film speelt zich af op een politiebureau, waar een getuige verhoord wordt die ’s nachts een lijk bij de ingang van zijn flatgebouw heeft ontdekt. Wat een routineklusje had moeten zijn, leidt tot misschien wel de meest bizarre ondervraging in de filmgeschiedenis. De reconstructie van de avond wordt geregeld onderbroken door absurde figuren, zoals een slaapwandelende vrouw, een eenogige politieman en een orkestleider die zijn muzikanten in rode slip dirigeert. Een film in zijn eigen universum, maar wel eentje die je niet wil missen!

Ook leuk; de trailer van het Leids Cabaret Festival 2019 zie je ook voor al deze films!

Gepubliceerd op

Op de hoogte blijven?

Of volg ons op