Menu

De finalisten zijn bekend

Donderdagavond in een strak uitverkochte Leidse Schouwburg was de spanning om te snijden. Jurylid Marloes Hakvoort kwam met het verlossende woord. De finalisten van het Leids Cabaret Festival 2020: Lisa Ostermann, De Vriendendienst en Thjum Arts.

De strijd is dan nog niet gestreden, want zaterdag 15 februari zijn er drie prijzen te verdelen onder de finalisten. De vierkoppige vakjuryprijs, de publieksprijs en -voor de tweede keer dit jaar - de studentenprijs uitgereikt namens 4 verenigingen van Leiden.

Juryprijs & publieksprijs
De vakjury bestaat dit jaar uit Karel Michiels (journalist en auteur), Maarten van Erp (theaterprogrammamaker), Marloes Hakvoort (theaterprogrammeur bij Het Speelhuis in Helmond) en Sanne Meenink (Programmeur bij Theater Bouwkunde).

Studentenjuryprijs
De studentenjury reikt de Studentenprijs uit aan één van de acht festivaldeelnemers. De winnaar gaat naar huis met een optreden t.w.v. €1.000,- op de studentenvereniging waar het festival ooit in 1978 ontstond; Augustinus. Het optreden vindt plaats tijdens de Leidse introductieweek, de El Cid week, en is gratis toegankelijk. De Studentenprijs wordt mede mogelijk gemaakt door Jochem Myjer (Meiers van Myjer). De studentenjury van 2020 bestaat uit:
Michelle Tjioe (L.V.V.S. Augustinus), Stijn Vugt ( A.L.S.V. Quintus), Joosts Seitzinger (SSR-Leiden), Hugo van Weerd (L.S.V. Minerva), Imme van der Leij (L.S.V. Minerva)

Gepubliceerd op

Op de hoogte blijven?

Of volg ons op