Menu

De winnaar van 2020

De winnaar van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2020 is geworden. Lisa Ostermann.
Naast de vakjuryprijs heeft zij ook de publieksprijs en de juryprijs gewonnen.

De vakjury bestaande uit Karel Michiels (journalist en auteur), Maarten van Erp (theaterprogrammeur Theater de Maaspoort), Marloes Hakvoort (theaterprogrammeur bij Het Speelhuis in Helmond) en Sanne Meenink (Programmeur bij Theater Bouwkunde) roemde de manier waarop Lisa Ostermann haar show in elkaar gezet had en soepel doorspeelde. Aan jurylid Marloes Hakvoort was de taak om alle rapporten voor te lezen en het verlossende woord te geven.

De Studentenprijs werd ook gewonnen door Lisa Ostermann. Zij mag tijdens de Leidse introductieweek, de El Cid week, optreden bij de Augustinus, de studentenvereniging waar het Leids in 1978 is ontstaan. De studentenjury, bestaande Michelle Tjioe (L.V.V.S. Augustinus), Stijn Vugt ( A.L.S.V. Quintus), Joosts Seitzinger (SSR-Leiden), Hugo van Weerd (L.S.V. Minerva), Imme van der Leij (L.S.V. Minerva), kon kiezen uit één van de acht festivaldeelnemers. De Studentenprijs wordt mede mogelijk gemaakt door Jochem Myjer (Meiers van Myjer).

De Finalisten

Lisa Ostermann studeerde in 2017 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Daaraan voorafgaand studeerde ze af aan het Conservatorium in Haarlem (zang, richting muziektheater). Lisa schrijft en speelt, naast haar eigen materiaal, af en toe voor anderen, zoals Het Klokhuis, waarvoor ze samen met Jordy Vogelzang sketches over uitgerangeerd zangduo Cor en Hilda schrijft, maakt en speelt:
Haar programma ‘’Wat de ander wil horen’’ is een mix een mix van scherpe grappen, liedjes en onverwachte wendingen. Ook zijn er sexy dancebreaks (als Lisa een goeie dag heeft). ‘Wat de ander wil horen’ gaat over hoe prettig het is om te pleasen en zelf niks te vinden. Over hoe rustgevend en duidelijk het is om altijd mee te gaan in wat anderen zeggen dat je moet doen en in wat je van huis uit geleerd hebt. Over wat een gedoe het is om dat niet te doen; om je uit te spreken. Als je überhaupt al iets vindt.

Als Thjum Arts het podium opkomt, gebeurt er iets. Met zijn droogkomische doordachte stijl weet hij alledaagse onderwerpen op een originele manier te bekijken. Hij onderzoekt het leven op een dusdanige manier dat je na afloop niets anders kan zijn dan onder de indruk.
In zijn voorstelling ‘Stilte zoekt luisteraar’ zet hij eenzaamheid en verbondenheid tegenover elkaar in een poging te komen tot één groots moment.

De Vriendendienst bestaat uit gitarist Peer Thielen en cabaretier Yuri Disseldorp. Samen maken zij muzikaal cabaret. Na zijn studie aan de Amsterdamse Toneelschool & kleinkunstacademie is Yuri te zien met eigen werk op festivals als ‘DE PARADE’ en zet in deze periode zijn eerste stappen als acteur en regisseur. Peer Thielen speelde tijdens en na zijn studies aan het Conservatorium in verschillende formaties zowel in het theater als op pop(festival)podia.

In de muzikale collage ‘Als het confetti regent’ wordt je meegenomen door showman Yuri naar zijn jeugd in Zoetermeer vol met ADHD etiketten, Ritalin recepturen, hokjesdenkers en angstige ouders. Opgezweept door Peer’s muziek komt hij in opstand en verkondigt hij zijn eigen opvattingen over het leven, over buiten de lijntjes durven kleuren en over knuffelen. Naakt. In de foyer. ‘Als het confetti regent’ is een muzikale collage van verhalen, sketches, personages en muziek. Geïnspireerd door het dagelijks leven, aangevuld met een flinke dosis absurdisme en harde gitaren.

THEATER TOUR
Woensdag 4 maart gaan alle drie de finalisten beginnen met hun tournee langs de theaters in Nederland. De finalistentour gaat langs ruim 40 theaters door heel Nederland. De drie finalisten doen op die avonden de finale nog eens dunnetjes over. Zij spelen allemaal 25 minuten. Kijk voor de gehele speellijst & tickets in onze agenda.

Gepubliceerd op

Op de hoogte blijven?

Of volg ons op