Menu

Finalisten Leids Cabaret Festival 2019

Op donderdagavond 14 februari maakte Lieke Jordens als woordvoerder van de jury, in een bomvolle Leidse Schouwburg, de drie finalisten bekend die door de jury werden gekozen. Dat zijn Jasper van der Veen, Senne Guns en Gavin Reijnders. Zij staan in de finale op zaterdag 16 februari 2019.

Op zaterdag 16 februari nemen Jasper van der Veen, Senne Guns en Gavin Reijnders het tegen elkaar op in de finale van het festival. Er zijn drie prijzen te verdelen: de juryprijs, de publieksprijs en -voor het eerst dit jaar- de studentenprijs. De vakjury kiest de juryprijswinnaar, het publiek kiest de publieksprijswinnaar en vier studenten van verschillende Leidse verenigingen kiezen de studentenprijswinnaar uit alle acht de deelnemers.

Juryprijs & publieksprijs
De vakjury bestaat dit jaar uit Erik Vermeulen (redacteur theater, muziek, culinair bij DWDD), Lieke Jordens (programmeur Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw de Vereeniging), Joy Kreiken (assistent programmeur Zwolse Theaters) en Steven Peters (dramaturg en voormalig programmeur Stadsschouwburg Utrecht).

Studentenjuryprijs
De studentenjury reikt de Studentenprijs uit aan één van de acht festivaldeelnemers. De winnaar gaat naar huis met een optreden t.w.v. €1.000,- op de studentenvereniging waar het festival ooit in 1978 ontstond; Augustinus. Het optreden vindt plaats tijdens de Leidse introductieweek, de El Cid week, en is gratis toegankelijk. De Studentenprijs wordt mede mogelijk gemaakt door Jochem Myjer (Meiers van Myjer).

Gepubliceerd op

Op de hoogte blijven?

Of volg ons op