Menu

Gastoptredens en presentatoren

Speciaal voor jou zetten we alle gastoptredens en presentatoren nog even op een rijtje.

Presentatie voorronden: Martijn Kardol

De presentatie van de voorronden is in handen van een oude bekende van het festival: Martijn Kardol. Martijn Kardol was de winnaar van de jury- en publieksprijs in 2016. Zijn debuutprogramma ‘Bang’ werd overladen met lovende reacties, wat leidde tot een nominatie voor de ‘Neerlands Hoop 2018’. Vanaf april 2019 starten de try-outs van zijn tweede programma ‘Welkom’.

Martijn is als geen ander in staat met hele kleine gebaren of enkele woorden de zaal aan het lachen te krijgen. Dat is een bijzonder talent, en het levert een prachtige combinatie van rust en hilariteit op.

Jury 2016 over Martijn Kardol

Presentatie halve finale & finale: Dolf Jansen

3 werf HOERA..!
In 1989 won Dolf Jansen samen met Hans Sibbel (duo Lebbis en Jansen) de jury- en publieksprijs van het Leids Cabaret Festival.
Op de finale van dit jaar is dat exact 30 jaar geleden, wow. PARTY! Voorafgaand aan de finale is Dolf samen met Felix Meurders te horen én te zien in radioprogramma Spijkers met Koppen, live vanuit de Leidse Schouwburg tussen 12.00 – 14.00 uur.

Gastoptreden voorronde di: Kasper van der Laan

Kasper won vorig jaar de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot het comedytalent van 2019. Einde dit jaar gaat hij in première met zijn eerste voorstelling "1 Kilo", maar voor het gastoptreden op dinsdag heeft hij iets speciaals voor in petto: Inspiratie. We willen niet teveel verklappen, maar je gaat als een nieuw mens naar huis.

Originele grappen, een knappe timing en een niet direct grijpbare, wazige podiumpersoonlijkheid, waarmee hij voor veel humor zorgt.

De Volkskrant

Gastoptreden halve finale: De Speld LIVE

De Speld LIVE. Het is leuker om er nog niets over te zeggen. Achterover leunen en je laten verrassen door deze speciale nieuwsshow, dat is het devies.

Gastoptreden finale: Steef de Jong

Steef de Jong (1983) is theatermaker, liedjesschrijver en beeldend kunstenaar. In zijn werk zoekt hij graag de grens op tussen kunst en kitsch, ratio en sentiment, realiteit en fantasie, subtiele details en grote gebaren. Hij heeft een fascinatie voor de operette: het miskende stiefkind van de opera en de moeder van de musical.
Vanaf 2010 was hij als acteur betrokken bij voorstellingen van onder andere Susies Haarlok, Orkater, Toneelgroep het Volk en Firma Rieks Swarte. In 2014 richtte Steef samen met Ina Veen de stichting Groots en Meeslepend op. Dat resulteerde in de voorstellingen Groots en Meeslepend wil ik leven, Ludwig en Straussvogel. Voor Ludwig ontvingen zij de Mus, de prijs voor beste voorstelling van Theaterfestival de Parade in 2014, en wonnen zij de Theatre Award op het Fringe Festival van Perth (Australië) in 2015. In 2016 won Steef de Olifant, de kunst- en cultuurprijs van Haarlem. Eind 2017 ontving Steef de Mary Dresselhuys Prijs 2017.

Gepubliceerd op

Op de hoogte blijven?

Of volg ons op