Menu

Big News! Een studentenprijs!

Big News! Dit jaar introduceren wij voor het eerst een Studentenjuryprijs. De prijs wordt tijdens de finale, op zaterdag 16 februari in de Leidse Schouwburg, uitgereikt door vier studenten van verschillende Leidse studentenverenigingen: L.S.V. Minerva, A.L.S.V. Quintus, L.V.V.S. Augustinus en SSR-Leiden.

De studentenprijs wordt uitgereikt door de studentenjury: Imme van der Leij (L.S.V. Minerva), Camilla de Koning (A.L.S.V. Quintus), Willeke Deddens (L.V.V.S. Augustinus) en Eline Donkersloot (SSR-Leiden). Zij zitten alle avonden in de zaal om te kijken wie van de acht deelnemers zij het leukste vinden. Daarbij letten zij met name op welke deelnemer onder studenten de hoogste ogen zou gooien.

De studentenjury reikt de Studentenprijs uit aan één van de acht festivaldeelnemers. De winnaar gaat naar huis met een optreden t.w.v. €1.000,- op de studentenvereniging waar het festival ooit in 1978 ontstond; Augustinus. Het optreden vindt plaats tijdens de Leidse introductieweek, de El Cid week, en is gratis toegankelijk. De Studentenprijs wordt mede mogelijk gemaakt door Jochem Myjer (Meiers van Myjer).

Juryprijs -en publieksprijs

De juryprijs wordt uitgereikt door een vakjury. Dit jaar bestaat deze uit Erik Vermeulen (redacteur theater, muziek, culinair bij DWDD), Lieke Jordens (programmeur Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw de Vereniging), Joy Kreiken (assistent programmeur Zwolse Theaters) en Steven Peters (dramaturg en voormalig programmeur Stadsschouwburg Utrecht). Zoals elk jaar is er ook een publieksprijs, welke wordt gepaald door het publiek.

Gepubliceerd op

Op de hoogte blijven?

Of volg ons op