Menu

Juryrapporten deelnemers

Zowel de vakjury als de studentenjury heeft zich afgelopen vrijdag en zaterdag over de optredens van de deelnemers uitgesproken.
Hieronder tref je de highlights uit de juryrapporten aan:

Winnaar juryprijs Stefan Hendrikx:
“Als Stefan Hendrikx opkomt zie je meteen dat we te maken hebben met een allround performer. (...) De meerlagigheid van zijn voorstelling blijft altijd overeind staan: ‘de bereidheid is alles’, door Stefan worden we allemaal uitgedaagd om onze grenzen te verleggen. Het is net zo moedig om te verzachten als om te moorden. Naast deze authentieke boodschap is hij retegrappig en was de jury ontroerd.”

Winnaar publieksprijs Piet van Eeghen:
“Piet is een soepele, helder sprekende, innemende en zeer muzikale, en ook nog eens rijke entertainer. De eerste keer dat hij de pianotoetsen beroert gaat er een kleine schok door de zaal: dat is een touché dat je in cabaretkringen alleen bij de besten hoort. (...) Piet had vanavond overduidelijk de zaal aan een touwtje en ook de jury was onder de indruk van zijn charmante optreden en charisma.”

Winnaar Studentenjuryprijs Celine Schrama:
“Ze staat moederziel alleen, zonder zelfs maar een stoel of een stukje muziek, als een basic stand up comedian, op het grote podium, en als haar dat al angst aanjaagt is daar verrassend weinig van te merken. (...) De timing van Celines grappen, in opbouw en naspel, is voor iemand met zo weinig ervaring verbazingwekkend goed, en het is niet voor niks dat het publiek zowel in de halve finale als vanavond een fors aantal serieuze schaterlachen liet horen.”

Op vrijdagavond werden de juryrapporten van Iris Vlutters en Standje Graf voorgelezen.
Zij vielen die avond helaas af en stonden daardoor niet in de finale op zaterdag 4 juni.

Iris Vlutters:
Iris Vlutters is een fysiek sterke actrice, met een mooie stem, die met lef en overgave op het podium staat. Iris durft te transformeren en lelijk te zijn; zeker op het moment dat ze ons moment meeneemt op kikkerjacht en in de strijd met Sauron-Pietje.

Standje Graf:
Tom en Robbie zijn twee charmante en razendsnelle komieken, die met tomeloze energie het podium op komen om een spel met ons te spelen. De jury is positief over het samenspel en de georkestreerde chaos tussen de twee spelers. In hun dialoog met elkaar buitelen ze over elkaar en de timing daarvan is uiterst komisch. Je voelt meteen dat je in goede handen bent bij deze twee mannen.

Gepubliceerd op

Op de hoogte blijven?

Of volg ons op