Menu

Kasper van der Laan comedytalent 2019

Kasper van der Laan is door de Volkskrant uitgeroepen tot comedytalent van 2019! Deze onderscheiding maakt dat hij op 21 januari extra te zien is in de Kleine Komedie, samen met Janneke de Bijl en Glodi Lugungu.

Ik bén die persoon natuurlijk, die gedachtes zijn van mij. Ik haal er lol uit om ze aan te dikken. En dan hoop ik dat de mensen in de zaal een deukje in hun vaste denkpatroon oplopen.

Kasper van der Laan in de Volkskrant

Van cabaret tot design en van film tot mode: wie moet je volgend jaar in de gaten houden? Ieder jaar buigt de VK zich daarover. Kasper van der Laan won in 2018 de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival. Met zijn eerste avondvullende voorstelling die in november 2019 in première gaat, verruilt hij comedy-cafés voor theaters.

COMEDYTALENT 2019

De categorie kunst- en cultuur van de Volkskrant ging ook dit jaar weer opzoek naar het Comedytalent van 2019. Kasper van der Laan werd door de Volkskrant benoemd tot grote favoriet, met ‘een niet direct grijpbare, wazige podiumpersoonlijkheid, die voor veel humor zorgt’.

Als Comedytalent 2019 staat Kasper van der Laan op 21 januari op het podium in de Kleine Komedie, samen met Janneke de Bijl en Glodi Lugungu.

Overige talenten
Janneke de Bijl won de jury- én de publieksprijs van Cameretten. ‘Ze geeft vileine speldenprikjes aan zichzelf en haar omgeving’, schreef de Volkskrant. En ze beschouwt het leven zoals het echt is: onzinnig en ingewikkeld.

Glodi Lugungu is op jonge leeftijd gevlucht uit Congo en opgegroeid in een gezin van 9 kinderen in Dommelen. Dit jaar won hij zowel de AFK Sonneveldprijs als de AFK publieksprijs. De jury roemde zijn ‘sterke en oergeestige verhalen’.

Overige talenten van 2019 zijn: Minne Koole, Studio Roos Meerman, RIMON, Radna Fabias, Ninamounah, Ena Sendijarević en Anna Gimbrère.
In het voorjaar van 2019 beginnen de try-outs van Kasper zijn eerste avondvullende programma. Dit seizoen zal hij in de theaters te zien zijn, oa in de Cabarestafette, in dubbel-programma’s, en uiteraard in Toomler.

Nooit meer normaal je billen kunnen afvegen, je wordt bedankt Kasper.

De jury van 2018

Gepubliceerd op

Op de hoogte blijven?

Of volg ons op