Menu

Literair debuut Tim Fransen

Dit stormachtige herfstweer schreeuwt natuurlijk om een goed boek. Op 27 september verschijnt het literaire debuut Brieven aan Koos van Tim Fransen bij Uitgeverij Das Mag.

Cabaretier en filosoof Tim Fransen verlaat zijn veilige plekje in de bibliotheek en trekt erop uit, vastbesloten de antwoorden te vinden op de grote vragen van het leven. Terwijl hij zijn filosofische helden achterna reist – Immanuel Kant, Karl Marx, Friedrich Nietzsche, Albert Camus – belandt hij in onverwachte avonturen. Hij legt bloemen bij het graf van een onbekende man, rent angstig door een steeg in de hoerenbuurt van Leipzig en verzorgt bejaarden in een Russisch tehuis.
Zijn lessen tekent hij op in brieven aan zijn goede vriend Koos; brieven die een even grote schat aan wijsheid als klunzigheid bevatten.

Een commercieel aantrekkelijke mix van avontuurlijke reisverhalen, filosofische overpeinzingen, persoonlijke ontboezemingen en komische terzijdes. (Dit laatste had ik voorgesteld als ondertitel, maar is door meerdere partijen afgewezen omdat het er ironisch genoeg ‘minder commercieel aantrekkelijk’ van zou worden. Fair enough).

Tim over Brieven aan Koos: "Ik ben erg blij met het eindresultaat. Al zul je net zien dat als ik een keer een boek uitbreng, de Nobelprijs voor Literatuur niet meer wordt uitgereikt vanwege een of ander seksschandaal. Story of my life."

Brieven aan Koos ligt vanaf nu in de winkels en kan ook online worden besteld. Er stond deze week al een voorpublicatie in de Volkskrant. Bekijk hieronder het fragment terug van Tim bij DWDD.

Ontroerend en onweerstaanbaar grappig

Theo Maassen
Swipe voor meer

Gepubliceerd op

Op de hoogte blijven?

Of volg ons op