Menu

Nieuwe lichting cabaretiers

De nieuwe lichting cabaretiers staat te trappelen in de coulisse, is bevlogen en krijgt eindelijk weer de kans om te spelen en vlieguren te maken. Dat kunnen wij alleen maar heel hard toejuichen!

In het theatermagazine Scènes een mooi stuk over de nieuwe lichting cabaretiers. Door de bezuinigingen op kunst -en cultuur ten tijden van de financiële crisis speelden veel theaters op safe en dat leidde ertoe dat er vooral grote namen werden geprogrammeerd. Ruimte voor nieuw talent was er eigenlijk niet. Gelukkig kunnen we dat hoofdstuk sluiten en is er de afgelopen jaren een verandering geweest.
Cabaretpubliek is nieuwsgieriger dan ooit en theaters varen de laatste jaren een koers van lef en moed. Dat kunnen wij natuurlijk alleen maar heel hard toejuichen. Want de pareltjes die via cabaretfestivals worden ontdekt verdienen dat podium, zijn ontzettend bevlogen en staan te trappelen in de coulisse om die vlieguren te maken.

Ook natuurlijk allemaal redenen om je nu aan te melden voor het Leids Cabaret Festival als je dat nog niet had gedaan.

Er was een tijd dat cabaretiers niet aan te slepen waren. Alles was 'leuk', alles was 'lachen'. De 'persoonlijkheidsprijs' tijdens het 'Humorfestival' van Herejezusveen, gesponsord door de plaatselijke drogist en hup, je stond een halfjaar later met je eerste 'avondvullende' voorstelling vijftig keer in een middelgroot theater in het land.

Ruud Buurman in Scènes magazine
Swipe voor meer

Gepubliceerd op

Op de hoogte blijven?

Of volg ons op