Menu

Tim Fransen wint Poelifinario 2018

Maandag 1 oktober zijn de VSCD cabaretprijzen uitgereikt in Theater Diligentia in Den Haag. Tim Fransen is de winnaar van de Poelifinario 2018 in de categorie engagement.

De jury: “Tim Fransen bewijst andermaal zijn grote klasse als filosofisch cabaretier door de looppaden van Immanuel Kant, Ludwig van Beethoven en Napoleon Bonaparte ingenieus met elkaar te kruisen. Binnen een zorgvuldig opgebouwd raamwerk zet hij op meesterlijke wijze onze afbrokkelende beschaving af tegen de Verlichting. Tim tilt met zijn muzikaliteit het programma naar een hoger niveau, en bovendien weet hij met gortdroge humor de nodige luchtigheid aan te brengen. Dat is zijn kracht. Het publiek hangt aan zijn lippen en ondergaat ademloos zijn verhaal. Waar Tim zich afvraagt ‘wie is de mens?’ stellen wij de vraag: ‘waar ligt zijn plafond?.”
Overige genomineerden in de categorie engagement zijn Richard Groenendijk en Veldhuis & Kemper.

In 2016 won Tim met zijn voorstelling 'Het failliet van de moderne tijd' al de Neerlands Hoop; de prijs voor meest veelbelovende theatermaker.

Cabaretprijzen
Er zijn door de VSCD-cabaretjury zes voorstellingen genomineerd voor de Poelifinario (in de categorieën entertainment, engagement en kleinkunst) en vijf voorstellingen voor de Neerlands Hoop. De Poelifinario wordt uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen. De Neerlands Hoop is voor de meest veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief.

Het kromme hout der mensheid is nog t/m 11 maart te zien in de theaters. Kijk voor de hele speellijst op https://bunkertheaterzaken.nl/voorstellingen/tim-fransen/het-kromme-hout-der-mensheid/

Gepubliceerd op

Op de hoogte blijven?

Of volg ons op