Menu

Vlamousse lost studentenprijs in

Vlamousse won afgelopen 41e editie van het festival de allereerste Studentenjuryprijs ooit. Zij wonnen een optreden op de studentenvereniging waar het festival ooit in 1978 ontstond; L.V.V.S. Augustinus. Afgelopen dinsdag losten zij hun prijs in.

De zon scheen over de gracht, bier vloeide rijkelijk, binnen krioelde het van de mensen en was het een komen en gaan van nieuwe studenten. Vlamousse speelde in de bibliotheek van de vereniging, tussen de boeken, met in een hoekje van de boekenkast een foto van Harry Kies. In 1978 begon hij met het Leids Cabaret Festival vanuit de Leidse studentenvereniging Augustinus.

Een vierkoppige studentenjury, bestaande uit leden van verschillende Leidse studentenverenigingen koos tijdens de finale van het 41e festival de winnaar. Zij reiken prijs uit aan één van de acht deelnemers. En ze waren unaniem: Vlamousse wilden zij tijdens de EL CID-week graag terug zien.
Ben je lid van SSR, Quintus, Augustinus of Minerva en wil jij tijdens het Leids Cabaret Festival 2020 beslissen over de volgende studentenjuryprijs? Meld je dan aan bij het bestuur van je vereniging en wie weet kies jij dan in 2020 de winnaar.

De Studentenprijs is mede mogelijk gemaakt door Jochem Myjer.

Gepubliceerd op

Op de hoogte blijven?

Of volg ons op