Menu

Jochem Myjer ambassadeur van het Leids Cabaret Festival!

Eén van Leidens bekendste inwoners is vanaf nu ambassadeur van het Leids Cabaret Festival, dat sinds 1978 jong cabarettalent een podium én opstap naar een toekomst in het theater biedt.

Als Leids komiek voelt Jochem Myjer zich, sinds de vliegende start van zijn carrière, gehecht aan de Leidse Schouwburg. Het festival is sinds kort helemaal in onze handen. We zijn erg blij om met Jochem deze samenwerking aan te kunnen gaan en zien in hem de ideale ambassadeur van hét festival voor nieuw cabarettalent.

Jochem Myjer: ‘Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk een cabaretfestival is voor het toekomstperspectief van een cabaretier. Ik ben een enorme vak-freak, ik praat veel én graag over het cabaret-vak, vooral met jonge cabaretiers. Daarom bied ik hen en het Leids Cabaret Festival mijn steun!’

Irene Pronk, directeur van de Leidse Schouwburg en organisator van het Leids Cabaret Festival: ‘We zijn blij dat Jochem zich aan het Leids Cabaret Festival verbindt. Niet alleen omdat Jochem Leids is, maar bovenal omdat Jochem zich met dit ambassadeurschap inzet voor een nieuwe generatie cabaret- en stand-up comedytalenten. Er gaat niets boven een avond lachen en jezelf een spiegel voorgehouden krijgen. Humor is een mooie manier om je met andere blik naar de wereld te laten kijken. Juist nu.’

Opstap naar professionele carrière
Jochem Myjer won zelf in 1997 het Groninger Studenten Cabaret Festival en maakte daarmee een vliegende start als cabaretier. Een festival is een belangrijke opstap naar een professionele carrière.

Naast dat de deelnemers van het Leids Cabaret Festival met gerenommeerde regisseurs aan hun materiaal werken, gaan de finalisten ná het festival ook nog eens op (een betaalde) tournee. Ze maken hiermee vlieguren op het podium worden wegwijs gemaakt in de cabaretwereld.

Inschrijving gestart
De inschrijving voor alweer de 44e editie is deze maand gestart. Cabaretiers in spé kunnen zich aanmelden via leidscabaretfestival.nl/deelnemen . Het Leids Cabaret Festival bracht finalisten naar voren die inmiddels niet weg te denken zijn uit de Nederlandse (en ook Belgische) cabaret- en theaterwereld. Eerder wonnen onder anderen Lebbis & Jansen, Sanne Wallis de Vries, Najib Amhali, Wim Helsen, Micha Wertheim, Kasper van der Laan, Tim Fransen en Lisa Ostermann.

Het Leids Cabaret Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Leiden&Partners, gemeente Leiden, studentenvereniging Augustinus, Cultuurfonds Leiden, de Plaatselijke Kamer van Verenigingen en Bunker Theaterzaken.

Gepubliceerd op

Op de hoogte blijven!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Of volg ons op