Menu

Veelgestelde vragen

Vragen? Vragen! Indien je het antwoord op je vraag niet kunt vinden, stuur een mail naar: info@leidscabaretfestival.nl.

Algemeen

Wat is het Leids Cabaret Festival?

Het Leids Cabaret Festival is een jaarlijks cabaretfestival dat in Leiden gehouden wordt, met als vaste toneel de Leidse Schouwburg. Het festival biedt jong cabarettalent een opstap naar een groter publiek en wellicht een professionele theatercarrière.

Meer informatie: https://leidscabaretfestival.nl/historie

Waar en wanneer vindt het Leids Cabaret Festival 2025 plaats?

Het Leids Cabaret Festival vindt plaats van 10 t/m 15 februari 2025 in de Leidse Schouwburg Schouwburg (Oude Vest 43, 2312 XS Leiden).

Meer informatie: https://leidscabaretfestival.nl/nieuws/data-leids-cabaret-festival-2025-bekend

Wanneer start de kaartverkoop voor het Leids Cabaret Festival 2025?

Zorg dat je er snel bij bent, want dit festival wil je niet missen! De kaartverkoop gaat eind november van start. Kaarten zijn te koop via onze website: https://www.leidscabaretfestival.nl.

Hoe ziet het programma van het Leids Cabaret Festival eruit?

 • Zondag 12 januari: audities – Stadsgehoorzaal (gratis toegang)
 • Zondag 19 januari: audities – Stadsgehoorzaal (gratis toegang)
 • Maandag 10 februari: Voorronde 1 – Leidse Schouwburg
 • Dinsdag 11 februari: Voorronde 2 – Leidse Schouwburg
 • Donderdag 13 februari: Halve Finale – Leidse Schouwburg
 • Zaterdag 15 februari: Finale – Leidse Schouwburg

Deelnemers

Hoe meld ik me aan als deelnemer voor het Leids Cabaret Festival?

Wil je je aanmelden voor het Leids Cabaret Festival 2025? Dat kan via: https://www.leidscabaretfestival.nl/deelnemen. Laat je gegevens achter, dan mailen we je meer informatie zodra de aanmeldingsprocedure start!

Wat zijn de inschrijfvoorwaarden?

Wil jij serieus werk maken van een professionele cabaretcarrière? Dan is het Leids Cabaret Festival echt iets voor jou! Hier lees je meer over de inschrijfvoorwaarden: https://leidscabaretfestival.nl/inschrijfvoorwaarden.

Hoe ziet het deelnametraject eruit?

Het deelnametraject bestaat uit verschillende fases. Je vindt hieronder een overzicht:

 1. Video-auditie (inzending)
 2. Audities in Café Caat
 3. Workshopweekend
 4. Voorronde I
 5. Voorronde II
 6. Halve finale
 7. Finale
 8. Finalistentour

Meer informatie volgt snel.

Bereikbaarheid

Ik kom met het OV

De Leidse Schouwburg (Oude Vest 43, 2312 XS Leiden) is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Leiden Centraal is het tien minuten lopen. Ook stoppen verschillende bussen in de buurt. Plan hier je reis met het ov: https://9292.nl

Ik kom op de fiets

Kom je op de fiets naar het Leids Cabaret Festival? Je kunt je fiets aan de Oude Vest parkeren.

Liever een bewaakte fietsenstalling? Zet je fiets dan in de gratis bewaakte fietsenstalling bij De Waag. De stalling bevindt zich aan de Aalmarkt 22 (onder het vroegere V&D gebouw). Er is een ingang aan de Breestraat en een ingang aan de Aalmarkt. Vanaf hier is het 6 minuten lopen naar de Leidse Schouwburg. Meer informatie op de website van de Gemeente Leiden: https://gemeente.leiden.nl/projecten/fietsen/fietsparkeren

Ik kom met de auto

Op een paar minuten loopafstand van de Leidse Schouwburg kun je parkeren in Parkeergarage Langegracht/Dirk van den Broek (Langegracht 3). Uitrijkaarten à € 7 zijn verkrijgbaar bij de balie en aan de bar in de foyer van de Leidse Schouwburg.

Parkeergarage Dirk heeft wisselende sluitingstijden en blijft speciaal open tot 1,5 uur na de voorstelling. Ben je van plan na je bezoek aan de Leidse Schouwburg nog de stad in te gaan? Check dan goed de sluitingstijd of parkeer bij een andere parkeergarage in Leiden. Op zondag sluit Parkeergarage Dirk om 21:30 uur.

Bezoek je een voorstelling op zondagavond, dan adviseren wij je te parkeren op Stadsparkeerterrein Haagweg of een van de andere parkeergarages in Leiden. Meer informatie vind je op Parkeren in Leiden (https://gemeente.leiden.nl/inwoners-en-ondernemers/parkeren/parkeerlocaties-en-tarieven/reserveer-en-parkeer-in-de-parkeergarage/). Je kunt hier ook alvast plaatsen reserveren.

Op de hoogte blijven!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Of volg ons op