Home Agenda Deelnemen
Menu

Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal nieuwe organisator LCF!

Al 43 edities stond het Leids Cabaret Festival (LCF) in onze Leidse Schouwburg. Nu BUNKER Theaterzaken heeft aangegeven zich volledig toe te willen leggen op haar taken als impresariaat, nemen wij, het team van de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal, het Leids Cabaret Festival met open armen over!

Talentontwikkeling
Net als BUNKER Theaterzaken vinden wij talentontwikkeling ontzettend belangrijk. De Leidse Schouwburg heeft in de bijna 45 jaar LCF een publiek opgebouwd dat een zwak heeft voor nieuw talent, dat voelt dat nieuwe, beginnende cabaretiers opgetild en gevolgd moeten worden. Onze zaal én onze bezoekers, de cabaretfans, omarmen nieuwe en gerenommeerde cabaretiers.

Irene Pronk, directeur van Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal, licht toe: ‘Het Leids Cabaret Festival is enorm belangrijk voor Leiden, maar bovenal, een festival dat Leidenaren bindt met de schouwburg, en met cabaret. Wij willen het LCF laten voortbestaan en kunnen zorgen voor een duurzame toekomst van het festival. We kijken dan ook enorm uit naar de nieuwe talenten die zich voor de komende editie in 2024 aanmelden.’

Dank
Wij danken onder andere gemeente Leiden, Leiden & Partners, de Plaatselijke Kamer van Verenigingen, en in het bijzonder Bunker Theaterzaken, voor financiële en organisatorische steun en expertise. Dankzij Bunker Theaterzaken kunnen de finalisten ná het festival nog steeds volop vlieguren maken tijdens de Finalistentour, waarbij zij de mogelijkheid krijgen hun voorstelling ruim 40 keer spelen bij theaters in het hele land.

Gepubliceerd op

Op de hoogte blijven!

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Of volg ons op