Menu

Winnaar Leids Cabaret Festival 2022 bekend!

Stefan Hendrikx is de winnaar van de juryprijs, Piet van Eeghen is de winnaar van de publieksprijs en Celine Schrama heeft de studentenprijs in ontvangst genomen van het Leids Cabaret Festival 2022.

Een avond met alleen maar winnaars! Nog nooit eerder gingen alle finalisten met een prijs naar huis. Zaterdagavond 4 juni kwam Stefan Hendrikx als grote winnaar van de juryprijs uit de bus. Uit handen van jurywoordvoerder Nina de la Croix ontving hij de juryprijs. Martijn Koning, de presentator van de avond, maakte de publieksprijs bekend. Deze ging naar Piet van Eeghen. De studentenprijs is gewonnen door Céline Schrama. Zij ontving de prijs uit handen van studentenjurywoordvoerder Marit Tijhuis.

De jury over Stefan Hendrikx
Uit het juryrapport: 'Als Stefan Hendrikx opkomt zie je meteen dat we te maken hebben met een allround performer. [...] Door Stefan worden we allemaal uitgedaagd om onze grenzen te verleggen. Hij is retegrappig.'

Finalisten 2022
De finalisten van 2022 zijn:
Piet van Eeghen
Celine Schrama
Stefan Hendrikx

Terug in de Leidse Schouwburg
De drie finalisten die na de halve finale op vrijdag 3 juni gekozen zijn, zullen op zaterdag 25 juni terugkomen naar de Leidse Schouwburg voor een herhaling van de finale-avond.

Vakjury
De vakjury bestond dit jaar uit Marijtje Pronk (Theaterdirecteur van Theater de Veste in Delft), Nina de la Croix (Cabaretière / presentatrice / theatermaker / schrijfster), Luuk Ritmeester: (Toneelschrijver en regie-assistent (oa bij Pieter Kramer) en afgestudeerd aan de schrijfopleiding aan de HKU.) en Erik van Muiswinkel: Cabaretier & winnaar Leids Cabaret Festival 1985)

Studentenjury
De studentenprijs werd uitgereikt door de studentenjury: Marit Tijhuis (A.S.V. Prometheus), Eralin van Horssen (A.S.V. Prometheus), Laura Offredo (Augustines) en Marjolein Snoei (SSR-Leiden) en is mede mogelijk gemaakt door Leidenaar Jochem Myjer (‘Meiers van Myjer’).

Persaanvragen
Wil je meer informatie over de winnaars, de volledige juryrapporten of meer beeldateriaal, kun je contact opnemen met Jolijn Schilder via publiciteit@bunkertheaterzaken.nl

Gepubliceerd op

Op de hoogte blijven?

Of volg ons op