Menu

De Partizanen

Jury- en publieksprijs 2013

Ergens was er het vertrouwen dat we grappig zijn.

Thomas Gast

Merijn Scholten, geboren in 1983 in Assen, studeert Kunstmatige Intelligentie, Bedrijfskunde en Radio- en televisiejournalistiek in Groningen. Tijdens zijn laatste studie waagt deze multistudent de gok en stapt het podium op. Dat blijkt goed te werken. In 2007 wint hij het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. In 2008 doet hij vervolgens auditie voor Comedytrain en wordt meteen aangenomen.

De Partizanen zijn oorspronkelijk en authentiek en in hun verhaalopbouw volledig onvoorspelbaar

Jury over De Partizanen

Thomas Gast, in 1983 geboren in Oosterbeek, kiest een andere weg. Hij vertrekt naar Amsterdam om daar Media & Cultuur te studeren. Na wat ervaring op te doen op open podia, grijpt ook hij zijn kans en doet auditie voor Comedytrain. Met succes! Hij pakt zijn publiek in met observaties van de wereld op zijn kop. Hij mag meedoen met een talententour en speelt onder andere op Lowlands.

Als verse Comedytraincollega’s maken de mannen samen de documentaire Alles voor een lach over oud-Comedytrain comedian Rob van Liempt. In 2012 besluiten ze dat deze samenwerking en vriendschap meer in zich moet hebben, dus vormen zij het cabaretduo De Partizanen.

Droogkomische sketches met groot gevoel voor taal
Fris en energiek benaderen zij het publiek. Als geen ander weten zij alledaagse taferelen te vertalen naar bizarre dialogen en knappe vondsten.

Leids Cabaret Festival
De Partizanen winnen in 2013 als duo het Leids Cabaret Festival en een jaar later debuteren zij met hun eerste avondvullende theaterprogramma.

In hun goed doortimmerde titelloze debuutprogramma laten ze zien dat ze anderhalf uur lang kunnen excelleren in elkaar snel opvolgende, nonsensicale tweespraakjes. In één klap is het cabaret een fantastisch sketchduo rijker.

NRC

De Partizanen op tv
Thomas en Merijn verschijnen seizoen 2015/2016 op televisie met ‘ZZP-tv’ in het satirische tv-programma COJONES. Begin 2017 worden De Partizanen huiscomedians bij De Wereld Draait Door.

Kerst in Partizanië
Kerst 2017 vierden De Partizanen een week lang in De Kleine Komedie met de voorstelling ‘Kerst in Partizanië’, samen met een verteller, een engel (Patrick Laureij) en de Tijdsgeest.

Swipe voor meer

Op de hoogte blijven!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Of volg ons op