Home Agenda Deelnemen Pers
Menu

Farbod Moghaddam

Juryprijs 2018

Al tien jaar reist hij stad en land af om in de kroegste kroegen te staan tot aan de grootste schouwburgen en alles daartussen in. Als gevolg daarvan won hij de juryprijs van Leids Cabaret Festival 2018. Sympathiek met een scherp randje, intelligent op een bedje van platheid en maatschappelijk geëngageerd vanuit een frisse hoek, zoals hij zijn stijl zelf graag omschrijft.

Hij is goed in doordenkgrappen en zet het publiek vaak op het verkeerde been. Zijn show is intelligent, verrassend en hijzelf is 'erg schattig'.

Jury over Farbod Moghaddam

Juryrapport 2018

"Farbod heeft de jury bij elk optreden opnieuw ontroerd. Niemand anders dan hij kan ons dit verhaal vertellen. Hij heeft een eigen stem en een eigen blik op de wereld. Hij is goed in doordenkgrappen en zet het publiek vaak op het verkeerde been. Zijn show is intelligent,
verrassend en hijzelf is 'erg schattig'.

'Gelukstreffers' gaat over een jongen uit Iran die naar Nederland vlucht. Door de ogen van een kind van vijf laat hij ons zien hoe je hier welkom wordt geheten. Door die vorm te kiezen laat Farbod verbeeldingskracht zien en maakt hij iets pijnlijks, grappig vindt de jury. De zelfspot schuwt hij gelukkig ook niet.

Farbod maakt harde grappen, hij is nietsontziend, zonder partij te kiezen. Turken, Marokkanen, witte Nederlanders en zijn eigen volk, Iraniërs, krijgen er van langs. En toch, hoe hard hij ook is, uit alles spreekt liefde.

Farbod staat met een ongelooflijke rust op het podium, vindt de jury. En hij maakt optimaal gebruik van zijn mimische kwaliteiten, die wiebelende wenkbrauwen vergeten we niet snel. In het doseren van interactie met het publiek valt nog terrein te winnen, volgens ons. Ook de overgangen kunnen strakker.

Farbod ontwikkelt zich aan het eind van de voorstelling, als hij zijn gedicht voordraagt, van een pure stand up comedian tot een echte, theatrale performer. Een prachtige apotheose. De jury vindt dat Farbod zich met succes heeft ingevochten in de cabaretwereld. En we hopen dat deze open sollicitatie hem nog veel oplevert."

Swipe voor meer
  • Auditie Farbod Moghaddam
  • Spijkers met Koppen live vanuit de Leidse Schouwburg
  • Farbod Moghaddam wint het Leids Cabaret Festival
  • Kasper van der Laan & Farbod Moghaddam
  • Alle finalisten van 2018
  • Publieksprijswinnaar & Juryprijswinnaar in de Leidse Schouwburg

Op de hoogte blijven!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Of volg ons op