Historie Nieuws Agenda Deelnemen
Menu

Jasper van der Veen

Jasper is geboren in Groningen en verhuisde op zijn negentiende naar Amsterdam om politicologie te gaan studeren. Hij heeft zijn bachelor gehaald maar het podium bleef trekken. Na zijn studie volgde hij de theateropleiding van Selma Susanne. Die duurde toen nog vier jaar. Daarna sloot hij zich aan bij de Comedytrain en deed hij ervaring op in comedyclub Toomler.

Een comedian met een breed palet. Geeft ons het gevoel dat hij een tijd mee kan. Zeker geen one-trick pony.

de jury over Jasper

In een interview met HP de Tijd, naar aanleiding van het winnen van het festival zei hij:

Ik maak me niet druk om mijn anonimiteit te verliezen. Alleen toen ik zondag met die enorme beker over straat liep, de dag na het winnen van het Leids Cabaret Festival, dan vragen mensen wel aan me waar ik in godsnaam mee aan het zeulen ben, en of ik soms sjoelkampioen ben.

Over paradijsvogel
Sportschool-mijmeringen, overmatig plannende vrienden, piramides bekijken terwijl je vader hekjes timmert bovenaan de trap. De best doen, maar doorkrijgen dat er iets niet klopt. Dat zegt de paradijsvogel helemaal niets. Die volgt gewoon zijn instinct, daar ergens in Nieuw-Guinea.

Jasper van der Veen is een zeldzaam podiumbeest. Zo overtuigend en soepel als hij op het toneel staat, pakt hij het publiek direct in.

de jury over Jasper
Swipe voor meer

Op de hoogte blijven!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Of volg ons op