Home Agenda Deelnemen
Menu

Kasper van der Laan

Publieksprijs 2018

Kasper heeft een origineel gevoel voor humor en verrast menig publiek met zijn innemende persoonlijkheid en unieke manier van vertellen. Zijn blik op de wereld is uniek, zijn observaties doordacht en zijn hersenspinsels origineel. Kasper neemt je mee in zijn belevingswereld. In 2018 won hij de publieksprijs van het Leids Cabaret Festival.
In 2015 werd Kasper lid van Comedytrain. In comedyclub Toomler heeft hij zich ontwikkeld als stand-up comedian en inmiddels is hij een vaste waarde binnen het collectief. In 2018 won Kasper de publieksprijs van het BNNVARA Leids Cabaret Festival.

Nooit meer normaal je billen kunnen afvegen, je wordt bedankt Kasper. Dat is wel typerend voor zijn stijl: een heel eigen logica die hij tot absurde proporties doorvoert.

Jury 2018

Juryrapport finale

"Nooit meer normaal je billen af kunnen vegen, je wordt bedankt Kasper. Dat is wel typerend voor zijn stijl: een heel eigen logica die hij tot absurde proporties doorvoert. Daarmee neemt hij ons mee naar een andere wereld. Zijn wereld! Een labyrint, want we tuimelen van de ene in de andere dagelijkse situatie waarin niets is wat het lijkt.

Als je Kasper op het podium ziet, weet je dat het klopt. Hij staat op zijn gemak, en de jury kan zien dat hij vlieguren heeft gemaakt. Zijn programma ‘Gewapend karton’ heeft vaart en snelle grappen, afgewisseld met bijvoorbeeld een tergend lange sketch over de uitvinding van het tellen, die van de jury misschien wel langer had mogen duren.

De rode draad in zijn show is assertiviteit. Of juist het gebrek eraan bij hemzelf. We zien dappere pogingen om dat te doorbreken. De oplossing is meestal even onnavolgbaar als origineel. Het nadeel is wel dat het personage dat hij speelt, weinig ontwikkeling doormaakt, dus de jury is benieuwd hoe hij dit half uur gaat uitbouwen tot een avondvullende voorstelling.

De jury was aangenaam verrast door het decor en Kaspers slimme, goed uitgewerkte mis-en-scène. Kasper weet ook op een behendige manier met het publiek om te gaan. Zowel bij zijn binnenkomer met de achternamen als de sketch over de dikte van panty’s. Het is goed toeven in het universum van Kasper."

Swipe voor meer
  • Live uitzending Spijkers met Koppen
  • Kasper van der Laan & Farbod Moghaddam
  • Scenefoto finale

Op de hoogte blijven!

Schrijf je in op de nieuwsbrief!

Of volg ons op