Historie Nieuws Agenda Deelnemen
Menu

Lebbis en Jansen

Jury- en publieksprijs 1989

We waren constant verbaasd. En toen bleek dat we hadden gewonnen, waren we euforisch!

Hans Sibbel (Lebbis)

Lebbis en Jansen gingen de geschiedenis van het Leids Cabaret Festival in met hun stunt om in de voorronde, de halve finale en de finale steeds een ander optreden neer te zetten. "Het enige wat vaststond, was dat we begonnen met het liedje Pas op de hond". Ze wonnen de jury- en publieksprijs in 1989.
Het duo, bestaande uit Dolf Jansen en Hans Sibbel (Lebbis), heeft jarenlang Oudejaarsconferences en televisieprogramma’s gemaakt.
De laatste jaren gaan de twee heren ieder hun eigen weg.

We hadden het nog bijna verkloot in de finale. We deden weer iets anders dan in de halve finale en dat wist de jury dus wel, maar het finalepubliek niet. Toch hebben we de publieksprijs gewonnen. Met dezelfde cijfers als Saddam Hoessein z'n eigen verkiezingen. Sterker nog, het bleek dat er meer stemmen waren uitgebracht dan dat er mensen in de zaal zaten.

Lebbis & Jansen

Dolf is sinds jaar en dag, samen met Felix Meurders, presentator van Spijkers met Koppen (BNNVARA, zaterdag Radio 2). Daarnaast schrijft Dolf columns in diverse bladen. Op televisie presenteerde hij verschillende programma’s, waaronder Vara Live en Pinkpop. Voor Pauw & Witteman maakte hij eind 2011 een unieke oudejaarsconference met ingezonden grappen van het publiek. In de laatste week voor de verkiezingen in 2012 gaf Dolf politiek commentaar in een eigen rubriek in De Wereld Draait Door, getiteld DolfDuidt.
In 2017 maakte hij samen met Louise Korthals de Oudejaarsvoorstelling Omdat we het waard zijn.****

Hans Sibbel is sinds 1993 lid van Comedytrain, de groep van stand-uppers in Comedyclub Toomler. Vanaf het jaar 2000 maakt Hans onder de naam Lebbis solotheatervoorstellingen (Kingsize, Zwart, Vuur, Het Kwaad, Hoe laat begint het schieten?, BRANDING, Het grijze gebied en De Paardenpoetser). In seizoen 2017-2018 stond Lebbis in het theater met econoom Jeroen Smit met hun voorstelling Bruto Nationaal Geluk en speelt hij solo De Bovengrens.

Op de hoogte blijven!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Of volg ons op