Home Agenda Deelnemen FAQ Pers
Menu

Tim Fransen

Jury- en publieksprijs 2014

Tim Fransen, de meest besproken debutant van de afgelopen jaren, wordt in 1988 geboren en groeit op in de Amsterdamse Bijlmer. In minder dan geen tijd is hij geworden wat hij altijd al wilde worden; schrijver, cabaretier en filosoof!

Tim heeft een onstuitbare drang om de wereld te begrijpen. Hij wil de mens ontdekken en begint aan psychologie. Daarna wil hij de mens in een context kunnen plaatsen en gaat verder met filosofie. Hij studeert cum laude af aan de Universiteit van Amsterdam in beide studies. Zijn honger naar kennis en tekst wordt gevoed, maar dit blijkt nog niet genoeg. Tim verdiept zich steeds meer in cabaret. Hij doet mee aan wedstrijden en krijgt de kans mee te werken aan verschillende programma’s. Na het winnen van het Leids Cabaret Festival 2014, wil hij meer. Hij wil niet zomaar een stand-up comedian zijn. Tim wil de kennis uit zijn studies kunnen gebruiken in zijn ontdekkingstocht op het podium.

Wat een finalist! En wat liggen er nog veel mogelijkheden voor deze scherpe, intelligente, zorgvuldige en bovendien muzikale cabaretier. En dat maakt dat er volgens de jury maar één conclusie mogelijk is.

Jury over Tim Fransen

Mislukken en het daarna proberen te verhullen. Dat is wat ons tragische, maar wel heel komische wezens maakt, denk ik.

Tim Fransen

René Gude
Tim Fransen raakt bevriend met de inmiddels overleden Denker des Vaderlands, René Gude. Samen met hem werkt hij verder aan de verdieping van zijn teksten. En dat werpt zijn vruchten af. Het publiek reageert lovend op zijn debuutvoorstelling. De ernst is de bron voor zijn humor.

René Gude noemde hem “het filosofisch talent van 2015”.

Tim heeft de ‘Neerlands Hoop’ 2016 gekregen voor zijn voorstelling ‘Het failliet van de moderne tijd’. In 2018 werd hij genomineerd voor de Poelifinario met zijn tweede avondvullende voorstelling 'Het kromme hout der mensheid'.

Swipe voor meer

Op de hoogte blijven!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Of volg ons op